Gratis proefles? Klik hier om aan te vragen. Telefoonnummer: 06 51 11 14 30
Open
X

Tussentijdse Toets.

Wat is een Tussentijdse Toets

De Tussentijdse Toets (TTT) is een rijtest, die op dezelfde manier wordt afgenomen als een praktijkexamen en duurt 55 minuten. Tijdens deze rijtest, die wordt afgenomen door een examinator van het CBR, rijdt je instructeur mee.

Waarom een TTT?

De TTT is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het praktijkexamen en voor jezelf een mooie graadmeter om te kijken, hoe dat je omgaat met de spanning. Op deze manier, weet je precies wat je straks, tijdens je praktijkexamen te wachten staat.

Hoe ziet de toets eruit?

Tijdens de rit krijg je 2 bijzondere manoeuvres en als je deze goed uitvoert, krijg je daarvoor een vrijstelling, wat inhoudt, dat je deze niet meer tijdens je (eerstvolgende) praktijkexamen hoeft te doen.
Na afloop van de TTT, bespreek je samen met je examinator en je instructeur de rit en krijg je advies over de onderdelen, waar je nog extra aandacht aan moet besteden, voordat je uiteindelijk je praktijkexamen doet.

Extra informatie:

Om een TTT te kunnen aanvragen, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. De ervaring leert, dat de kans dat je de 1e keer slaagt voor je praktijkexamen, na het afleggen van een TTT, vele malen groter is.